Eigenschappen kunststof kozijnen

Niek
2 oktober 2018

De kunststof kozijnen van Toelevering Online zijn op maat gemaakt en hebben een lange levensduur. Het voordeel van van kunststof kozijnen is dat er weinig onderhoud nodig is om de kwaliteit van het kozijn te behouden. Wat is de samenstelling van een op maat gemaakt kunststof kozijn? Welke materialen worden er toegepast en wat heeft dit te maken met duurzaamheid van het kunststof kozijn? Het profiel is de basis van kunststof kozijnen, ramen en deuren. Door verschillende soorten lengtes aan elkaar te lassen, wordt er een kozijn gecreëerd.

Samenstelling kunststof kozijnen

Bij Toelevering Online verkopen wij kozijnen die voldoen aan het Nederlandse bouwbesluit. Het profiel voor kunststof kozijnen is ontzettend belangrijk, na het plaatsen blijft het kozijn jarenlang op dezelfde plek. Het profiel moet na het plaatsen zijn sterkte en uitstraling daarom behouden. De kozijnen worden versterkt met staal, waardoor het profiel veilig en stevig is. Dat is met name om te voorkomen dat het kozijn gaat krimpen of uitzetten.

Omdat er in het profiel van de kunststof kozijnen om de twintig centimeter schroeven worden bevestigd aan de constructie heeft deze geen kans om uit te zetten of te krimpen. Het staal dat wordt verwerkt in het kunststof kozijn is 2 millimeter dik, dit is een eis die het KOMO stelt. Dit draagt tevens bij aan de inbraakbeveiliging van uw woning.

Verkleurd een kunststof kozijn?

Tegenwoordig is de materiaalsamenstelling van de kunststof kozijnen niet meer te vergelijken met 30 jaar geleden. De grondstoffen die worden toegepast zijn volledig anders en verkleuren niet meer door zonlicht. De kleuren zitten in de folies die onderdeel zijn van het kunststof kozijn en zitten per definitie niet in het PVC. De folies worden verlijmd op het profiel, de kleur van de folie loopt mee in het profiel. 

Alle folies die worden toegepast op de kozijnen zijn KOMO gecertificeerd. Bij Toelevering Online zijn de kozijnen die geleverd worden van de binnenzijde altijd glad wit. Voor de buitenzijde is er de optie glad wit of een van de 5 andere kleuren met een houtnerf structuur. 

"De kozijnen worden versterkt met staal, waardoor het profiel veilig en stevig is. Dat is met name om te voorkomen dat het kozijn gaat krimpen of uitzetten."
Nicolette van Pagee

Duurzaamheid kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen brengen vele voordelen met zich mee, de lange levensduur zorgt er voor dat onze kozijnen met goed onderhoud zo’n 20 tot 30 jaar mee kunnen gaan. In het gehele kozijn zijn rubbers verwerkt, die zorgen voor een hogere geluidsisolerende waarde. De afvalproducten van de kunststof kozijnen die tijdens het proces worden gecreëerd of op de bouw ontstaan zijn recyclebaar.

Soorten kunststof kozijnen

Bij Toelevering Online vind je veel verschillende soorten kunststof kozijnen. Wij hebben een uitgebreid aanbod deurkozijnen en raamkozijnen. Wij bieden bijvoorbeeld kunststof draaikiepramen, kunststof tuindeuren, kunststof schuifpuien en kunststof deurkozijnen. Bekijk hieronder een greep uit onze producten.

Meer informatie over onze maatwerk kunststof kozijnen?

Heb je en vraag over het bestellen van kunststof kozijnen of wil je meer informatie over het product? Laat het ons gerust weten! Het team van de klantenservice is op werkdagen te bereiken van 08.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag zelfs van 09.00 uur van 16.30 uur! Onze klantenservice is te bereiken via de telefoon, chat, WhatsApp en mail. Zij staan graag voor je klaar met hulp en advies.

De kunststof kozijnen kunnen op locatie geleverd wanneer dat wenselijk is. Toelevering Online doet dit onder andere in de plaatsen Den Haag, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Breda en Emmen.

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×