Kunststof kozijnprofiel

Kunststof kozijnprofiel
7 september 2018

Een goed kunststof kozijnprofiel is essentieel voor een goede isolatie en een inbraakveilig huis. Daarnaast zorgt het voor een ijzersterk geheel en zorgt het ervoor dat weer en wind niet kunnen binnendringen. Maar wat is nu precies een kunststof profiel? Het profiel is de basis van kunststof kozijnen, ramen en deuren. Door verschillende lengtes profielen aan elkaar te lassen wordt het kunststof kozijn gecreëerd. Alle kunststof profielen van Toelevering Online worden gemaakt van gecertificeerd materiaal.

Kunststof kozijnprofiel behoudt zijn kracht

Een goed profiel is enorm belangrijk, vooral omdat je bij kunststof kozijnen kiest voor een product wat een hele lange levensduur heeft. Het is daarom van belang dat het profiel tegen een stootje kan, sterk is en vooral bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Onze kunststof kozijnen behouden namelijk altijd de sterkte, functionaliteit, kleur en uitstraling. Een kozijn zit vaak levenslang in een gevel, dus het kozijn met over al deze eigenschappen beschikken.

Unieke middendichting kunststof profiel

De kunststof profielen van Gealan zijn uniek te noemen. Bijna geen enkel profiel biedt een derde middendichting. Deze middendichting is speciaal gemaakt in de kunststof profielen van Gealan. De extra middendichting zorgt voor een hogere water- en winddichtheid. Aangezien het in Nederland enorm hard kan regenen en stormen is deze middendichting erg interessant voor deze kozijnen. Hierdoor voorkom je dat er vocht in de kozijnen gaat zitten, verbeter je de isolatiewaarde en bescherm je het beslag.

De beste isolatiewaarde

Het beslag van een kozijn wordt altijd in de droge zone van het profiel geplaatst. De middendichting in het profiel creëert een natte en droge zone. Het vocht dat van buiten komt en via het raam naar binnendringt, komt niet voorbij de unieke middendichting. Hierdoor creëer je een droge zone aan de binnenzijde van de middendichting. Op deze manier kan het zo min mogelijk aangetast worden en kan het jaren meegaan. Zand, zout, regen- enzeewater hebben hierdoor niet de mogelijkheid om het beslag aan te tasten. Bovendien zorgt de middendichting voor een betere isolatiewaarde van het kozijn. De derde middendichting zorgt er niet alleen voor dat er in het kozijn geen vocht gaat zitten, maar het zorgt ook voor duurzamer en beter geïsoleerd huis. Hier vertellen we meer over het GEALAN S9000NL profiel.

Gealan S9000NL

Kunststof versterkt met staal

Naast kunststof wordt er ook gebruik gemaakt van staal. Dit is vooral om het profiel te versterken, maar ook om ervoor te zorgen dat het kunststof profiel niet uitzet of krimpt. Kunststof heeft van zichzelf een behoorlijke uitzetting en krimp. Doormiddel van schroeven wordt een kunststof kozijn bevestigd aan de constructie. Door het profiel om de twintig centimeter door te schroeven in de daarvoor voorgeboorde gaten die ook door het staal gaan, heeft het profiel geen kans om uit te zetten of te krimpen. Staal zorgt dus enerzijds om het geheel versteviging te bieden, maar ook om het op zijn plek te houden. Hierdoor wordt ook de verbinding met de gevel versterkt. Het staal dat verwerkt wordt is gemaakt van 2 millimeter dik staal. Dit is een eis van de KOMO en draagt bij aan de inbraakbeveilging.

Levering

Toelevering Online levert zijn kunststof kozijnen op elke locatie in Nederland. Toelevering Online doet dit onder andere in de plaatsen Maastricht, Den Bosch, Almere, Alkmaar en Hengelo.

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×