houten terrasdeur en houten openslaande tuindeuren

Profiteer van subsidie voor isolatieglas

Daan
4 juni 2021

Bestel je onze kozijnen met isolatieglas? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Deze Investeringssubsidie Duurzame Energie is onder meer aan te vragen voor isolatiemaatregelen, zoals het plaatsen van HR++ en triple glas. De ISDE subsidieregeling geldt sinds 4 januari 2021, als opvolger van de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis), en is opgezet om de productie van duurzame energie te stimuleren. Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze subsidie? Lees snel verder!

Voorwaarden

De voorwaarden voor het ontvangen van de ISDE subsidie: 

  • De aanvraag moet gedaan worden door de eigenaar van de koopwoning, waarbij de betreffende woning in Nederland staat en deze zijn/haar hoofdverblijf is of direct na de verbouwing/renovatie wordt;
  • Het gaat om een vervanging van het bestaande glas, geen uitbreiding of nieuwbouw;
  • De uitvoering wordt verzorgd door een bouwinstallatiebedrijf;
  • Het betreft een totaaloppervlak van minimaal 10 m2 tot maximaal van 45 m2;
  • Voor HR++ glas geldt een isolatiewaarde van maximaal 1,2 W/m2K;
  • Voor triple glas geldt een isolatiewaarde van maximaal 0,7 W/m2K;
  • De investering in isolatieglas moet gecombineerd worden met een investering in een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet, of met één van de volgende isolatiemaatregelen: vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie of gevelisolatie.

Om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt voor de subsidie, bekijk je voorafgaand aan de aanschaf eerst alle voorwaarden en details op de website van de RVO.

Aanvragen 

Pas na de uitvoering en betaling, tot uiterlijk 12 maanden nadien, kan de investeringssubsidie worden aangevraagd. De combinatie van maatregelen vraag je in één keer aan. De subsidiebedragen voor het vervangen van HR++ en triple glas lopen uiteen van 15 tot 100 euro per vierkante meter. Bereken direct hoeveel subsidie jij/jouw klant kan krijgen. Bewaar het factuur of betaalbewijs, deze vind je terug in je account van Toelevering Online. Sinds 21 april is het voor particulieren mogelijk om de ISDE subsidie ook nog aan te vragen na het ontvangen van een gemeentelijke of provinciale subsidie voor een soortgelijke isolatiemaatregel.

Zakelijke gebruikers

Als aannemer of zzp’er in de bouw kan je voor je duurzame producten een verzoek indienen voor een vermelding op de apparaten- of isolatiematerialenlijsten van de RVO. Wanneer de producten aan de gestelde eisen voldoen, worden ze aan de lijst toegevoegd. Zo weten jouw klanten dat ze met de aanschaf en installatie van jouw producten in aanmerking kunnen komen voor de ISDE subsidie

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, de voorwaarden per maatregel en voor het indienen van een aanvraag op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×