De verschillen tussen tuindeuren en een schuifpui

Niek
22 januari 2019

Een woonwens van velen: vanuit de woonkamer of keuken direct je tuin inlopen en volop daglicht in huis. Met zowel tuindeuren als een schuifpui creëer je een gevoel van ruimte en betrek je de tuin bij de woning. Welke van deze twee varianten voor jou het meest geschikt is, hangt onder andere af van de beschikbare ruimte, de grootte van je tuinterras, je budget en natuurlijk smaak. Niek vertelt je graag meer over de verschillen.

Wat is het verschil tussen tuindeuren en een schuifpui?

Tuindeuren draaien naar buiten open en bij een schuifpui schuiven de verschillende delen langs elkaar heen om deze te openen. Deze verschillende manieren van openen zijn vaak bepalend voor de keuze voor één van de twee. Bij een ruim tuinterras of een ruim balkon zijn beide opties geschikt, maar bij weinig ruimte kiest men vaker voor een schuifpui. Bij een schuifpui gaat er immers geen ruimte verloren. De uiteindelijke keuze hangt natuurlijk ook af van smaak en het beschikbare budget.

Uitgebreid assortiment tuindeuren en schuifpuien

Zowel een schuifpui als tuindeuren zijn bij Toelevering Online verkrijgbaar in hout, aluminium en kunststof. Ons assortiment bestaat uit verschillende soorten tuindeuren. Op de productpagina hebben we de meest voorkomende modellen alvast voor je uitgewerkt, zoals een kozijn met enkel tuindeuren of een kozijn met tuindeuren en een zijlicht. In onze configurator heb je de vrijheid om het kozijn met tuindeuren volledig in te delen naar eigen wens. Wil je bijvoorbeeld een kozijn met tuindeuren en vier zijlichten? Geen probleem! Ook bieden we meerdere typen schuifpuien aan. De enkele schuifpui is een schuifpui die bestaat uit twee delen, waarvan één deel vaststaat. Kies je voor een schuifpui van kunststof of aluminium, of sluit een houten schuifpui beter aan bij jouw wensen? Wij bieden hierin zowel mogelijkheden voor een 2-delige als een 4-delige schuifpui. Bij de 4-delige schuifpui schuiven de 2 binnenste delen langs de buitenste twee delen en kun je een ruime opening creëren. Stel je eigen tuindeuren of schuipui samen in onze configurator.

Wat kosten tuindeuren?

Product Prijs hout* Prijs kunststof*
Tuindeuren € 1.186,23 € 1.310,89
Tuindeuren met zijlicht links € 1.345,51 € 1.390,67
Tuindeuren met zijlicht rechts € 1.345,51 € 1.390,67
Tuindeuren met twee zijlichten € 1.504,79 € 1.717,07
Tuindeuren met bovenlicht € 1.272,29

*Let op: de genoemde prijzen zijn ‘vanaf’-prijzen (excl. BTW) en kunnen variëren per afmeting.

Wat kost een schuifpui?

Product Prijs hout* Prijs kunststof*
Enkele schuifpui (2-delig) € 1.651,60 € 1.536,08
Dubbele schuifpui (4-delig) € 2.214,00

*Let op: de genoemde prijzen zijn ‘vanaf’-prijzen (excl. BTW) en kunnen variëren per afmeting.

Hulp nodig bij de keuze voor een schuifpui of tuindeuren?

Wij snappen dat het kiezen van de juiste deur lastig kan zijn. Weet je niet zo goed of een schuifpui of tuindeuren het beste past bij jouw wensen? Neem gerust contact met ons op om je wensen te bespreken. Wij staan graag voor je klaar met een advies op maat.

Bestel je schuifpui of tuindeur bij Toelevering Online en deze wordt op locatie geleverd. Wij leveren door heel Nederland, dus onder andere in de provincies Friesland, Gelderland, Groningen, Utrecht, Overijssel en Zeeland.

Anderen bekeken ook:

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×